6 syytä aloittaa uiminen

Mikäli uiminen ei vielä kuulu viikkorutiineihisi, tässä kuusi syytä miksi ottaa monipuolinen laji osaksi omaa hyvinvointia ja liikunnan harrastamista — ellei se jo ole.

Uiminen lajina soveltuu ihan kaikille

Uiminen lajina ja vesi elementtinä sopivat kaikenikäisille ja tasoisille liikunnan harrastajille, tai liikunnan pariin vasta löytäneille. Uinnissa tavoitteet voivat tähdätä tekniikan parantamiseen, painonpudotukseen, aerobisen kunnon tai lihaskestävyyden parantamiseen tai vaikka erilaisten fyysisestin vammojen kuntouttamiseen — tapoja nauttia vedestä on vähintään yhtä monia kuin liikkujiakin. 

Tiesitkö, että vanhin uintikurssillemme osallistunut on ollut 85-vuotias? Nuorimmat uimakouluissa aloittavat ovat olleet vain 3-vuotiaita, lisättyämme Veteentotuttelu-uimakoulun valikoimaamme.

Uuden oppiminen virkistää

Oppiminen on aivojen työtä. Uuden oppiminen virkistää paitsi mieltä, mutta vahvistaa myös itseluottamusta. Milloin viimeksi opettelit jotain uutta?

Uinti on puhtaasti tekniikkalaji, jonka oppimiseen tarvitset paitsi motivaatiota ja intoa, mutta myös luottamusta veteen. Lisäksi uiminen on siitä monipuolinen laji, että aina keksit uutta opeteltavaa tai parannettavaa. Eri uintilajit tarjoavat vaihtelua ja monipuolisuutta treenaamiseen. Uinnin taloudellisuuden parantaminen, käsivetoon keskittyminen tai eri uintivälineiden käyttäminen harjoittelussa antavat varmasti uusia näkökulmia mikäli kuvittelet jo tuntevasi lajin.

Tekniikan lisäksi uiminen kokonaisuudessa on täysin uudenlainen haaste liikkumaankin tottuneelle ihmiselle kun kaksi ihmiselle vierasta asiaa yhdistyy: liikkuminen tapahtuu pystyasennon sijasta vaakatasossa ja ilman sijasta vedessä.

Uimisella on todistetusti lukuisia positiivisia vaikutuksia terveyteen

Uiminen on huomaamattoman tehokas treenimuoto

Uiminen on tehokkaampi treenimuoto mitä monet kuvittelevat. Uiminen polttaa kaloreita jopa 500–650 kilokalorin verran tunnissa, riippuen uimisen tehosta, uimarin painosta ja suorituksen taloudellisuudesta. Kaloreita palaa sitä enemmän mitä huonommalla tekniikalla uit. Emmekä tietenkään suosittele uimaan huonolla tekniikalla, vaan päinvastoin parantamaan sitä jotta saat treenistä maksimaalisen hyödyn. Tiesitkö, että myös kehon lämmittämiseen vedessä kuluu energiaa? 

Uiminen kohottaa kuntoa ja parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa

Uiminen on mitä parhain liikuntamuoto, ja kuntokin kohenee kun uit kerrallaan 20-30 minuuttia niin, että syke nousee ja hengästyt. Ja kun sykkeesi nousee, parantaa uinti myös hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa.

Jotta saat uinnista hyödyn irti, tulee sen tuntua hieman rasittavalta. Kellumisella tai pienellä pulahduksella vedessä kunto ei pääse vielä kasvamaan.

Uiminen vahvistaa lihaksia

Keskivartalon, käsien ja jalkojen lihakset vahvistuvat kuin huomaamatta uidessa, etenkin uintityylejä vaihdellessa.

Käyttämällä erilaisia uintivälineitä, saat vielä enemmän tehoa uintiin. Esimerkiksi uimalautaa eli kickboardia sekä räpylöitä käyttämällä saat tuntuman jalkojen lihaksiin. Lättärit puolestaan laittavat käsien lihakset töihin altaassa. FitPitin uintikursseilla käytetään erilaisia uintivälineitä uinnin opettelun tukena. Autamme myös löytämään oikeanlaisen tekniikan uintivälineiden käyttöön.

Vahvalla ja varmalla uimataidolla pelastat henkiä

Sinun uimataitosi voi pelastaa hengen, omasi tai jonkun toisen. Tiesitkö, että suomalaisista aikuisista noin 30 prosenttia on uimataidottomia? 

Edellinen
Edellinen

Koulu-uinnin negatiivinen maine

Seuraava
Seuraava

Minä FitPitin takana