Tervetuloa FitPitin blogiin!
Täällä kirjoitetaan ajatuksia auki rennolla ja välillä vähän virallisemmallakin otteella, niin toimiston työntekijöiden kuin uimaopettajienkin toimesta.
Treeniohjelma sisältää monipuolisia uintiharjoitteita, joita noudattamalla kehität uintitekniikkaasi tehokkaasti ja johdonmukaisesti. Lataa treeniohjelma!
Uintiharrastuksen voi aloittaa jo vauvaiässä, vauvauinti onkin usein lapsen ensimmäinen harrastus! Vauvauinnissa totutellaan veteen leikin ja lorujen avulla, lapsen ehdoilla. Tavoitteena on luoda perheelle yhteinen leikkihetki sekä luoda lapselle turvallinen olo vedessä.
"Lapset innostuvat onnistuessaan pienestäkin asiasta ja tätä tunnetta me haluamme vahvistaa" — Lue FitPitin uinninopettajan ajatuksia lasten uinnin opettelusta!
Heinäkuussa juhlimme yhdeksättä toimintavuottamme! Kaikki alkoi yhdeksän vuotta sitten uinnin yksityisopetuksesta, ja nyt FitPit on laajentunut monipuoliseksi uinninopetusorganisaatioksi. Lue lisää juhlavuodesta!
Vuoden 2023 toukokuussa koulutimme Sansibarilla 30 uinninopettajaa, mikä oli kaksinkertainen määrä alkuperäiseen tavoitteeseen verrattuna. Opetimme lisäksi 120 henkilöä uimataitoiseksi! Lue lisää hyväntekeväisyysprojektista.
Jotta veden äärellä voi viettää aikaa turvallisesti, tulee vesiturvallisuudesta huolehtia ja uimataitoon kiinnittää huomiota. Lue tästä miten otat vesiturvallisuuden huomioon Suomen kesässä!
Mitä pitää tietää avovesissä uidessa? Uskallanko ilmoittautua avovesikurssille? Lue miksi kannattaa harkita avovesiuintiin siirtymistä, ja miten se eroaa perinteisestä allasuinnista!
Mitä varhaisemmassa iässä lapsen vie uimaan, sitä nopeammin uimisesta oppii nauttimaan. Ja kun vesi on lapselle tuttu ja mieluinen elementti, sujuu uimataidon opettelukin yleensä helpommin ja nopeammin. Lue miksi uiminen kannattaa aloittaa jo varhain!
“Suurin kurssilta saatu oppi liittyi kohdallani uinnin taloudellisuuteen ja siihen, kuinka helpolta kurssin päätteeksi esimerkiksi tuo lähtötasovaatimus 500 metrin vapaauinti tuntui” — Lue miten uinti sopii osaksi monipuolista harjoittelua, esimerkiksi crossfit-harjoitteluun!
FitPitin lasten uimakouluissa uintia harjoitellaan syvässä altaassa myös uimataidottomien lasten kanssa. Syvän veden opetusmetodi saattaa kuulostaa pelottavalta, mutta sitä se ei ole kun uimaopettaja on koulutettu ohjaamaan uimataidottomia lapsia syvässä altaassa ja metodia käytetään oikein. Lue lisää!
“En enää pystynyt uimaan omalla tyylilläni, sillä niskaani alkoi sattumaan pään pinnalla pitäminen. Harmitti myös, että olin hitaana uimarina aina vähän tiellä uimaradalla ja halusin opetella paremman tekniikan.” Lue lisää Elsan oivalluksia uintikurssilta!
Uuden harrastuksen aloittaminen saattaa herättää monella hyvinkin erilaisia tunteita, innostusta, jännitystä ja kaikkea siltä väliltä. Lue FitPitin uinninopettajan Jassun fiiliksiä uuden aloittamisesta ja vinkit siihen, miten pitää mielenkiinto yllä, ja saat kaiken irti uinnista tai muusta harrastuksesta!
Mitä monipuolisemmin treenaat uimista, sitä tehokkaampaa ja mielekkäämpää siitä tulee. Kurkkaa täältä neljä vinkkiä, joiden avulla teet uinnin harjoittelusta helposti mielekkäämpää!
Lapsen on hyvä opetella selkäuinti, koska se on erinomainen tapa “levätä” uidessa. Kurkkaa täältä vinkit selkäuinnin opettelun aloittamiseen ja muista pitää mielessä, tärkeintä on muistaa pitää hauskaa vedessä ja tarjota lapselle onnistumisen kokemuksia!
Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ilmaisi viime viikolla huolensa lasten puutteellisesta uimataidosta. Kesän aikana tapahtui useita hukkumisia ja vakavia läheltä piti -tilanteita alakouluikäisille lapsille sekä uimarannoilla että uimahalleissa. Miten tähän tilanteeseen on jouduttu?
Hengittäminen on elintärkeä osa jokapäiväistä elämäämme, mutta uinnissa hengitys muuttuu taitolajiksi. Oikealla hengitystekniikalla voit paitsi parantaa suorityskykyäasi, mutta myös oppia nauttimaan jokaisesta vedosta. Näillä vinkeillä parannat uinnin hengitystekniikkaasi!
Jo vuodesta 2020 alkaen FitPitin kanssa uinut Marjo kertoo kokemuksiaan uintikursseilta. Lue paitsi upeaa kehittymistä näyttäneen Marjon ajatuksia matkan varrelta, mutta myös FitPitin kokeneen uinninopettajan Annin ajatuksia ohjaajan näkökulmasta!
Sansibarin projektimme on jatkunut yli vuoden. Aiemmin kävimme tutustumassa mahdollisiin opetuslokaatioihin ja yhteistyökumppaneihin ja nyt valmistellaan seuraavaa matkaa. Edessä on jännittävä kokemus, lue miten valmistelut ovat edenneet!
Avovesikurssille osallistuminen jännittää usein, mutta turhaan. Kurssille voi osallistua ilman aiempaa kokemusta uimisesta luonnovesissä! Lue hyvinvointivaikuttaja Ksenian fiilikset ensikertalaisena kurssilta!
Oppiminen on uusien tietojen, taitojen tai tapojen omaksumista. Se tapahtuu opettelemisen ja harjoittelemisen lisäksi myös kokemuksen, esimerkin ja ympäristön vaikutuksen avulla. Lue miten FitPitin uimakouluissa opetetaan uimista!
Uimataidon oppiminen on mahdollista minkä tahansa ikäisenä. Mitä nuorempana veteen totuttelun aloittaa, sitä helpommin uimataidon usein oppii. Lue lisää uimataidon oppimisesta!
FitPitillä työskennellään monissa erilaisissa työtehtävissä veden äärellä; uimahalleissa koululaisuinneissa, kursseilla sekä uinninvalvonnassa sekä avovesillä avovesiuintia harjoittelevien kanssa. Tutustu miten FitPitillä huolehditaan vesiturvallisuustaidoista arjessa!
Vapaauinnilla tarkoitetaan virallisen määrityksen mukaan vapaata uintityyliä, ja se tunnetaan myös krooliuintina. Uintilajina vapariksikin kutsuttu tyyli soveltuu kaikille, jotka sitä haluavat oppia. Kurkkaa tästä vinkit vapaauinnin harjoitteluun!
Koululaisuinnin merkitys lasten uimataidon saavuttamisessa on merkittävä. Voisiko vuosia leijaillut negatiivisuuden pilvi koulu-uinnin ympärillä olla vihdoinkin vähitellen poistumassa? Lue Viivin ajatukset koulu-uinnin negatiivisesta maineesta!
Kokosimme kuusi syytä miksi sinunkin pitäisi ottaa uinti osaksi omaa hyvinvointiasi ja liikunnan harrastamistasi — ellei se jo ole.
Millainen tarina on FitPitin takana? Miten toimitusjohtaja Laura päätyi perustamaan yhden pääkaupunkiseudun suurimmista yksityisistä uintipalveluiden tarjoajista?
“Kun olin muutamassa vuodessa oppinut opettamaan, tajusin, että tiedän tästä hommasta paljon! Olin itse ollut koukussa uusien juttujen oppimiseen ja nyt olin vähän vahingossa oppinut miten voin antaa muillekin mahdollisuuden saada oppimisen kokemuksia.”
Koululaisuinnin tarkoituksena on tarjota kaikille mahdollisuus oppia uimaan, tutustua veteen, oppia perusuimataitoja ja mikä tärkeintä, pitää hauskaa. Muistathan kuitenkin ylläpitää uimataitoa myös vapaa-ajallakin!
Koululaisuinninopettaja Viivi kertoo opetuksen muuttuneen hänen omista koulu-uintiajoistaan merkittävästi. Pakottaminen ja väkisin tekeminen on historiaa ja tänä päivänä oppiminen tapahtuu paljon leikkien kautta.
Talviuinti parantaa vastustuskykyä, edistää verenkiertoa ja lisää endorfiineja. Yleisesti avantouimarit kokevat, että vastustuskyky paranee ja hengitystieinfektiot vähenevät.
Talviuintia voi kokeilla matalalla kynnyksellä, olisiko tästä sinulle uusi talviharrastus?
Suomessa uimataitoa pidetään välttämättömänä mutta tosiasiassa vain 55% kuudesluokkalaisista ja 53% aikuisista on uimataitoisia. Lue lisää aikuisten uimataidottomuudesta!