Osaahan lapsesi jo uida?

Hyvä uimataito lisää vesiturvallisuutta ja kasvattaa lapsen itsetuntoa

Uiminen on hauska ja hyödyllinen harrastus, joka kehittää lapsen fyysistä kuntoa ja motorisia taitoja. Uimakoulussa myös vuorovaikutustaidot kehittyvät samalla kun uimista harjoitellaan ilon ja leikin avulla.

Lapsi ei opi uimaan, ellei hänelle tarjota kokemuksia vedestä

Aikuisen vastuulla on tarjota lapselle mahdollisuus veteen totutteluun ja uinnin opetteluun varhaisessa iässä. FitPitin uimakouluissa uimataito on mahdollista oppia minkä ikäisenä tahansa!

Suomalaisten lasten uimataito on laskenut jopa 27% korona-aikana, vain 55% kuudesluokkalaisista on uimataitoisia

Uusimman uimataitotutkimuksen mukaan kuudesluokkalaisten uimataito on laskenut merkittävästi. Vuonna 2016 uimataitoisia kuudesluokkalaisia oli 76 prosenttia, tänä vuonna luku oli vain 55 prosenttia.

Ilmoittamalla lapsesi uimakouluun, tarjoat hänelle

  • mahdollisuuden oppia uuden taidon

  • ilon tunnetta uuden oppimisesta

  • liikuntamuodon jota voi hyödyntää läpi elämän

  • itsevarmuutta tärkeän kansalaistaidon hallitsemiseen

  • turvallisuuden tunnetta veden äärellä

  • elinikäisen uimataidon, joka voi joskus vielä pelastaa ihmishengen

FitPitin uimakoulussa uinnin opettelun voi aloittaa jo kolmevuotiaana

Veteentotuttelu 3–4 ja 4–7-vuotiaille lapsille

Veteentotuttelu-uimakoulussa totutellaan nimensä mukaisesti veteen leikin ja ilon kautta. Tässä vaiheessa ei vielä tavoitella uimataidon oppimista, vaan pyritään luomaan lapselle myönteisiä mielikuvia vedestä ja tekemään lapsesta veden ystävä.

Alkeet 4-7 ja 7-10-vuotiaille lapsille

Alkeet-uimakoulussa opetellaan uimista ilon ja leikin kautta. Koska uimataito ei ole itsestäänselvä asia missään iässä, järjestetään uimataidottomille lapsille tarkoitettuja uimakouluja kahdelle eri ikäluokalle. Tavoitteena on, että lapsi oppii sukeltamaan, hyppäämään, liukumaan ja kellumaan.

"Lapseni on viihtynyt todella hyvin ja oppinut alle puolessa vuodessa uimaan. "
— Mari
"Teillä on hyvä meininki. Lapsi on ottanut harppauksia uintitaidossa käytyään ensin yli puoli vuotta muualla. Sopivan tavoitteellinen meininki, mutta silti tarpeeksi leikillinen ilmeisesti ettei lapsi säikähdä."
— Anna

Entä jos lapsi pelkää vettä?

Vesipelko liittyy usein aiemmin koettuun traumaan tai lapsuudessa vanhempien välittämiin pelkoihin — ja on täysin selätettävissä

Suurin osa lapsista sopeutuu nopeasti ja vaivattomasti vesiympäristöön ja oppii uimataidon ongelmitta. Toisinaan vesi elementtinä voi kuitenkin herättää arkuutta tai pelkoa, mikä vaikeuttaa uimataidon oppimista.

Se miten aikuinen käyttäytyy veden äärellä, välittyy myös lapselle — vesipelkoa esiintyy erityisesti lapsilla joilta on kielletty vedessä leikkiminen ja hauskanpito.

Vettä pelkäävälle tai jännittävälle lapselle suosittelemme pienryhmämuotoista uimakoulua

Pienryhmässä opetus on henkilökohtaisempaa pienen ryhmäkoon ansiosta ja ohjaajalla jää enemmän aikaa keskittyä lapsen henkilökohtaisiin haasteisiin ja tavoitteisiin. Ryhmässä 2-3 lasta.

Yksityisopetukset

alkaen 49€

Tule tutustumaan FitPitin uinninopetukseen!

Aloita uimataidon opettelu, opettele sukeltamaan tai pyydä apua uintitekniikkaan. Puolen tunnin yksityisopetuksen aikana saat uinninopettajan täyden huomion.

Lue lisää uimataidosta ja sen merkityksestä FitPitin blogista!